Zomeravondwandeling bij de Fraeylemaborg

Slochteren – Een wandeling door het park van de Fraeylemaborg is in het begin van de zomer mooier dan ooit,want de kleuren van bomen en struiken zijn fris en gevarieerd.
Inmiddels is een traject van ruim 6 kilometer aan wandelpaden hersteld met leemhoudend zand,waardoor het wandelen nog een stuk aangenamer is geworden.

Ook zijn er in het kader van het project Levende Historie van de Fraeylemaborg allerlei onderdelen van het park in oude glorie hersteld. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Geele Brug, de Kersentuin, de bloemperken in de Engelse tuin, de boongaard achter het Schathuis en natuurlijk de Hooge Berg.

Onder leiding van een deskundige gids maakt u op vrijdagavond 21 juli een wandeling in de omgeving van de borg. U krijgt informatie over de unieke cultuurhistorische aanleg van het park, dat tevens het Slochterbos wordt genoemd. Hierin staan veel bijzondere bomen en planten. Ook de follies in het park krijgen aandacht. Follies zijn verrassende gebouwtjes die vroeger al in een Engels park voor vermaak zorgden. Recent zijn er 10 spannende follies gebouwd bij de Fraeylemaborg, die deels ook van binnen bekeken kunnen worden. In een aantal follies is keramiek te zien van vier noordelijke kunstenaars.

De wandeling zal circa anderhalf uur duren en start bij de Oranjerie van de Fraeylemaborg.

Datum: vrijdag 21 juli 2016
Start: om 19.00 uur bij de Oranjerie
Kosten euro 3,00 p.p.
Reserveren tel. 0598-421568

Back to top button