Zomeravond wandeling voor schoon drinkwater in Oekraïne

Steendam – Vanuit de serviceclub Rotary Appingedam Delfzijl en Eems-Dollard wordt er op vrijdagavond 23 juni een wandeling georganiseerd langs het Schildmeer. De opbrengst van deze wandeling zal gaan naar filters die gebruikt worden om schoon drinkwater te verzorgen in Oekraïne.

De wandeling start om 19.30 bij Kaap Steendam in Steendam. U kunt ter plaatse maar ook vooraf kaarten kopen voor 20 euro bij Hema Delfzijl, Expert Delfzijl of bij Kaap Steendam. Natuurlijk kan dit ook digitaal door een mail te sturen naar zomerwandelingschildmeer@gmail.com.

De wandeling zal ongeveer 7 kilometer zijn en zal door een mooi en gevarieerd landschap gaan. Onderweg zullen er informatie punten zijn waar even gepauzeerd kan worden.

De opbrengst zal besteed worden aan waterfilters die zorgen voor schoon drinkwater in Oekraïne. In samenwerking met de Stichting De Leeuw Kyiv gaan wij zorgen dat de filters op de juiste plek zullen komen.

De stichting De Leeuw Kyiv is oorspronkelijk in 2006 opgericht door de Nederlandse gemeenschap in Kyiv voor het onderwijs in de Nederlandse taal en cultuur. Nu zetten zij zich helemaal in voor humanitaire hulp die hard nodig is in geheel Oekraïne.

Voor meer informatie kunt u mailen met zomerwandelingschildmeer@gmail.com

Back to top button