Poëzie-avond in het kerkje van Solwerd met leerlingen van Campus VO Eemsdelta

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Appingedam – Op vrijdag 16 juni is er een poëzie-avond van leerlingen van Campus VO Eemsdelta in het kerkje van Solwerd in Appingedam (Solwerderweg 5a). Familie, vrienden, omwonenden, iedereen is van harte welkom. De inloop is om 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur. Een gratis kaartje is vanaf woensdag 13 juni verkrijgbaar bij de servicebalie van Campus Eemsdelta, Pastorielaan 4 in Appingedam.

De gedichten zijn door leerlingen (vmbo, havo en vwo) tijdens de lessen Nederlands gemaakt. Deze avond lezen zij hun gedichten zelf voor. De voordrachten worden afgewisseld met muzikale optredens van de ISK-leerlingen. Het kerkje wordt uitbundig versierd door de leerlingen van het praktijkonderwijs.

Poëzie laat leerlingen zien dat je taal op verschillende manieren kunt gebruiken. Leerlingen die gedichten schrijven zullen ontdekken hoeveel ze kunnen zeggen met weinig woorden. Of juist met andere woorden dan ze gewend zijn. Ze leren zich op een andere manier uitdrukken en kunnen hierin gevoelens, gedachten en dromen kwijt. De bezoekers van de avond krijgen een boekje mee naar huis met alle gedichten die worden voorgelezen.

Back to top button