Zilveren PvdA-speld voor Damster Bert Dieters

Appingedam – Bert Dieters heeft vanwege zijn verdiensten voor de PvdA gedurende veertig jaar de Zilveren Speld van Verdienste gekregen van partijvoorzitter Esther-Mirjam Sent en fractievoorzitter Pascal Roemers. Deze onderscheiding wordt slechts incidenteel uitgereikt.

Op vrijdag 17 december 2021 heeft Bert Dieters afscheid genomen als voorzitter voor de PvdA in de provincie Groningen. Tijdens de algemene ledenvergadering werd stilgestaan bij de jarenlange inzet van de Damster. Als dank hiervoor ontving hij van partijvoorzitter Esther-Mirjam Sent en fractievoorzitter van de Provinciale Staten Pascal Roemers de Zilveren Speld van Verdienste.

Deze PvdA-speld wordt slechts incidenteel uitgereikt aan PvdA-ers vanwege bijzondere verdiensten. Men moet onder andere op bijzondere wijze – gedurende een periode langer dan 15 jaar – werkzaamheden hebben verricht, verantwoordelijkheid hebben gedragen of een bekwaamheid hebben getoond waarmee de Partij van de Arbeid en/of de sociaaldemocratie in belangrijke mate gebaat is geweest.

Met het afscheid van Dieters komt er een politieke periode van veertig jaar ten einde. Naast het voorzitterschap van de provincie, was hij ook afdelingsvoorzitter van Eemsdelta en Appingedam. Daarnaast was hij ook Statenlid, raadslid in Appingedam en raadslid en fractievoorzitter in Ten Boer. Aan het einde van de vergadering gaf de oud-voorzitter het stokje digitaal over aan de nieuwe voorzitter van het Gewest, Sander Engelen. Dieters blijft op de achtergrond nog betrokken bij de PvdA.

Back to top button