Zieke baby Seth veilig in Engeland na spoedingreep in Zuid-Korea

Farmsum – Een overweldigende opluchting voor Samantha Morris-Zwart uit Farmsum, haar man Will en hun ernstig zieke zoontje Seth, want afgelopen weekend keerden ze eindelijk terug naar het Verenigd Koninkrijk. Het gezin heeft een ongelooflijk zware periode doorgemaakt sinds de geboorte van Seth, die vanaf zijn geboorte in een ziekenhuis in Seoel, Zuid-Korea, heeft gelegen. Seth kampt met een hartafwijking en een slokdarm- en luchtwegprobleem.

Na de eerste levensreddende operatie van Seth liet hun zorgverzekering echter weten dat aangeboren afwijkingen niet gedekt waren, wat niet overeenkwam met hun polis. Seth’s gezondheid verslechterde snel, met vernauwingen in zijn slokdarm en luchtpijp als complicaties van de operatie. Het gezin stond voor de keus om Seth met een medische vlucht naar Engeland over te brengen of een kostbare operatie in Zuid-Korea te ondergaan.

Voor dat Seth met een vlucht naar het Verenigd Koninkrijk mocht vertrekken stelde de behandelend arts in Zuid-Korea voor dat Seth eerst een spoedoperatie zou ondergaan om zijn slokdarm te corrigeren. Deze operatie vond afgelopen donderdag plaats, de slokdarm van Seth werd opgerekt om verdere complicaties te voorkomen. De operatie verliep voorspoedig, waardoor het gezin enkele dagen later naar Yorkshire kon reizen.

Samantha Morris-Zwart, opgelucht en dankbaar, laat ze via instagram en haar crowdfundingpagina weten: “We zijn in Engeland! Eindelijk. Wat een stress, maar wat een opluchting ook. Tijdens de vlucht was er medische personaal met apparatuur aanwezig, maar die apparatuur bleek niet nodig. Seth heeft het heel knap gedaan. Ik kan niet anders zeggen.” Nu wordt er in Engeland een zorgplan opgesteld voor de verdere behandeling van Seth.

Crowdfunding door vriendinnen
Een groep vriendinnen uit Delfzijl hebben voornamelijk via sociale media de crowdfundingsactie gepromoot. Om het benodigde geld voor de vlucht en operatie bij elkaar te krijgen. Vrienden, collega’s en familie hebben massaal de oproep gedeeld om bij te dragen, waardoor de actie razendsnel viraal ging. Ook enkele invloedrijke personen hebben het bericht gedeeld, wat het succes alleen maar vergrootte. Donaties stroomden binnen vanuit alle hoeken van de wereld, met een bijzonder grote betrokkenheid vanuit Delfzijl en omgeving. Ook vanuit Engeland was er veel steun voor het gezin.

Samantha en haar familie graag hun diepe dankbaarheid uitspreken voor alle steun en hulp die ze hebben ontvangen. Ze realiseren zich dat zonder de gulle donaties van vrienden, familie en de gemeenschap deze reis niet mogelijk zou zijn geweest. Hoewel ze niet iedereen persoonlijk hebben kunnen bedanken, willen ze benadrukken dat hun waardering grenzeloos is.

De terugkeer naar het Verenigd Koninkrijk betekent dat de familie zich nu kan concentreren op de verdere behandeling van Seth.

Back to top button