fbpx
6.2 C
Delfzijl
woensdag 22 januari 2020
Home Sport Zes bekers voor Dansschool The Legacy tijdens voorronde NK Hiphop Assen

Zes bekers voor Dansschool The Legacy tijdens voorronde NK Hiphop Assen

Assen – Tweede Paasdag staat voor de demoteams van Dansschool The Legacy uit Delfzijl altijd in het teken van dans. De organisatie van het NK Hiphop Soneo organiseert dan de voorronde van het Nederlands Kampioenschap. Met acht demoteams en 1 duo nam The Legacy deel aan deze voorronde die plaatsvond in Assen. Dit keer was het extra spannend want er waren een aantal teams die door goed resultaat, zich konden plaatsen voor het EK Hiphop in Praag.

Het jongste demoteam So Fly beet het spits af in de categorie SDFC 6-9 jaar. Met een sterk optreden wisten zij opnieuw de 1e plaats te halen. Door tijdens beide voorrondes 1e te worden hebben zij zich direct geplaatst voor de finale van NK.

Daarna was het de beurt aan demoteam The Future die uitkwam in de categorie SDFC 10-13 jaar. Met 15 tegenstanders waarvan de helft een stuk ouder is dan The Future zelf was het pittig! Maar ze lieten zich er niet onder krijgen en wisten de 2e prijs in de wacht te slepen. Ook The Future heeft zich met dit mooie resultaat weten te plaatsen voor de finale.

C-Force kwam uit in de categorie SDFC 14-17 jaar en Black Squad in de categorie No Rules 14-17 en D-Fined promoveerde vorige keer uit de SDFC 18+ en deed nu mee in de No Rules 18+. Alle drie super grote categorieën met hele sterke deelnemers. Helaas vielen deze drie teams buiten de prijzen en is de plaatsing voor de finale nog even afwachten op de komende voorrondes.

Justified en So-What kwamen samen uit in de categorie Rules 12-16 jaar waar plaatsing voor het EK Praag en WK Amerika mogelijk is. Beide teams dansten een ijzersterk optreden. JUSTIFIED mocht de 3e prijs mee naar huis nemen en So-What  opnieuw de eerste prijs. Beide teams zijn sowieso geplaatst voor de finale maar door deze prestatie heeft So-What zich ook geplaatst voor het EK Hiphop 2017 in Praag!

Het duo Wenchy & Roxanne dansen dit seizoen voor het eerst in de categorie duo. Zij komen uit in Rules 14+ waar ook kans op plaatsing voor het EK/WK mogelijk is. Zij zetten weer een ijzersterk duo optreden neer, en dit werd opnieuw beloond met een 1e prijs! Ook zij hebben zich weten te plaatsen voor de finale van het NK en ook voor het EK in Praag!

Als laatste kwam ACE uit in de categorie Rules 14+. De zwaarste categorie van de dag. Met een hele nieuwe wedstrijd routine wist het team zich te knokken naar de top 3. ACE mocht de 3e prijs mee naar huis nemen en heeft zich door deze prestatie ook weten te plaatsen voor de finale van het NK dat plaatsvindt in oktober 2017.

Overzicht uitslagen:
1e prijs: So-Fly, So-What, Wenchy&Roxanne
2e prijs: The Future
3e prijs: ACE, Justified

Al met al een super geslaagde, gezellige en succesvolle dag! De volgende wedstrijd is op zaterdag 22 april in Delfzijl tijdens de ‘LEGACY DANCE COMPETITION’.

Advertenties

Advertenties