12.8 C
Delfzijl
16 juni 2021 09:38

Zaterdag 2 juni grote brandweeroefening in de Farmsumerhaven

spot_img

Farmsum – Op zaterdag 2 juni organiseert Brandweer Groningen een grote oefening in de haven van Delfzijl. Met meerdere dompelpompen en twee schuimblusvoertuigen wordt de bluswatercapaciteit getest. Publiek is welkom tijdens de oefening.

Het belangrijkste doel is het oefenen met het oppompen en verplaatsen van grote hoeveelheden bluswater met het gebruik van dompelpompen en waterkanonnen. Dit is de eerste keer in de regio dat dit op zo’n grote schaal wordt geoefend. Ook worden er twee schuimblusvoertuigen ingezet om te oefenen met brandbestrijding van industriële branden. Tijdens de oefening wordt het schuim gesimuleerd, er komt geen schuim in de haven terecht. Groningen Seaports faciliteert de oefening.

Samenwerking
Ook de politie werkt mee aan de oefening. Er wordt namelijk geoefend in het rijden in colonne. De oefening start om 08.30 uur bij Hotel Van der Valk in Zuidbroek. Via de N33 wordt de voertuigencolonne onder begeleiding van de politie naar Delfzijl vervoerd. Het is meer dan tien jaar geleden dat er voor het laatst zo’n grote verplaatsing is geoefend. De hele dag zijn er activiteiten in de haven. De oefening is opgedeeld in verschillende testonderdelen, deze zijn om 10.00 uur en 11.30 uur.

Publiek
De directe wegen om de Farmsumerhaven worden afgezet. Deze ruimte is nodig voor de waterslangen en de voertuigen. Voor liefhebbers is het daarom mogelijk om van een afstandje te komen kijken.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
DierDier
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
TuinTuin
KlussenKlussen

Populaire berichten