Yvonne van Mastrigt nieuwe voorzitter RvC Acantus

Veendam – De Raad van Commissarissen (RvC) van Acantus heeft twee nieuwe leden verwelkomd. Yvonne van Mastrigt is de nieuwe voorzitter van de RvC. Jan Kruijer is nieuw lid en voorzitter van de audit-commissie van de RvC.

Yvonne van Mastrigt, woonachtig in Winsum, was van december 2012 tot mei 2015 lid van het College van Gedeputeerde Staten van Groningen. Van mei 2009 tot december 2012 was zij burgemeester van Hoogezand-Sappemeer. Het afgelopen half jaar werkte ze als waarnemend burgemeester in Hoorn.

Jan Kruijer, woonachtig in Sellingen, werkt als directeur Bedrijfsvoering bij WoonFriesland in Grou. Daarnaast is hij directeur/eigenaar van Figonance, waarbij hij bedrijven adviseert rondom vraagstukken over finance en governance.

Beide hebben veel ervaring op het gebied van toezichthoudende functies. Op 1 januari 2016 nam de RvC afscheid van voorzitter Albertiene Hadders en RvC-lid Jan Bruning. Beide waren sinds 2007 lid van de RvC. Albertiene Hadders begon als huurderscommissaris en nam vanaf 2011 het voorzitterschap voor haar rekening. Jan Bruning was als financieel expert RvC-lid en voorzitter van de Auditcommissie.

Met de toetreding van Yvonne van Mastrigt en Jan Kruijer en de bestaande leden Max Bentum, Johan Dijkstra en Tiene de Rek, bestaat de Raad van Commissarissen van Acantus weer uit vijf leden.

Back to top button