8.1 C
Delfzijl
18 april 2021 22:59

Provincie Groningen laat speciale geur-app ontwikkelen

Vaker kopenVaker kopen
AutoAuto
StudieboekenStudieboeken
Mode 2021Mode 2021
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
ComputerComputer
KlussenKlussen

Groningen – De provincie Groningen is bezig met het ontwikkelen van een speciale geur-app. Hiermee kunnen omwonenden van bedrijven op een laagdrempelige manier stankoverlast melden. De geur-app is een van de middelen waarmee de provincie het toezicht op bedrijven en de handhaving van de milieuregels wil aanscherpen, om zo bij te dragen aan een schoon en veilig Groningen. Het is de bedoeling dat de app dit jaar in gebruik genomen gaat worden.

Andere middelen
Naast de geur-app wil de provincie voor toezicht en handhaving beter gebruik gaan maken van de elektronische neuzen (e-neuzen) in Delfzijl, die de luchtkwaliteit op het industrieterrein Oosterhorn in de gaten houden. Constante geluidsmonitoring bij bedrijven is een ander technisch middel dat de provincie komend jaar meer wil toepassen. Verder wordt het meldingssysteem verbeterd, om meer inzicht te krijgen in de ernst, spoed en frequentie van milieumeldingen en -klachten.

Strenger toezicht
Al deze maatregelen moeten leiden tot een beter overzicht van gegevens, zodat de provincie scherper kan toezien en handhaven als dat nodig is. Dit zou in bepaalde gevallen kunnen leiden tot meer boetes, bezwaarprocedures of strengere voorwaarden voor een vergunning.

Volg ons op

11,072FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
KlussenKlussen
TuinTuin
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten