fbpx
4.8 C
Delfzijl
2 december 2020 23:41

Workshop animatiefilmpjes Museum Stad Appingedam groot succes

Appingedam – De leerlingen van de groepen 8 van de vier basisscholen in Appingedam hebben een paar maand geleden meegedaan aan de Kindergemeenteraad. Via dit project werden zij wegwijs gemaakt in het reilen en zeilen binnen de gemeente en mochten zij zelf ervaren hoe het is om een afweging te maken als het gaat om het verlenen van subsidie. In dit jaar konden zij aan één project € 750,- euro subsidie toekennen en de keuze viel op de Workshop Stopmotion Animatiefilmpjes maken van het Museum Stad Appingedam.

Het museum, dat dit jaar 75 jaar bestaat, was heel blij met deze waardering. Inmiddels zijn de eerste twee workshops gegeven en mocht het museum enthousiaste reacties ontvangen. Juf Laura van groep 8 van De Triangel: “De leerlingen vonden het geweldig. Na een korte instructie konden ze meteen aan de slag. Echt een cadeautje!” De animaties zijn opgezet rond thema’s uit de geschiedenis van Appingedam. Als alle leerlingen van de groepen 8 in Appingedam de workshop gevolgd hebben, zullen de filmpjes in het museum te zien zijn.

De kinderen hebben allemaal  gratis entreekaartjes gekregen voor vier personen, zodat ze ook hun familie mee kunnen laten genieten van de filmpjes.

Volg ons op

10,596FansLike
1,424VolgersVolg
5,231VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten