Woordenposter ‘Vlaigend boven Grunnen’ uitreikt op basisschool de Klaver in Stedum

Stedum – Woensdag werd de nieuwe Groninger woordenposter ‘Vlaigend boven Grunnen’ uitgereikt op basisschool de Klaver in Stedum door burgemeester Beukema van de gemeente Eemsdelta. Direct daarna gingen de lessen van start met alle groepen van de basisschool. Lessen over de  Grunneger toal, biologie, kunstenaar Theo Zwinderman in de klas en een vogelcollage maken.

De broers Theo en Jakob Zwinderman, uit Pekela, brengen na 25 jaar weer een nieuwe Groninger woordenposter uit, na drie eerdere succesvolle posters, waar meer dan 4000 van zijn verkocht.

‘Vlaigend boven Grunnen’ is een poster die jonge en oudere Groningers weer bewust wil maken van de rijkdom van Groninger vogelwoorden. Het is een aanwijsplaat, waarbij de Nederlandse en Groningse vogelwoorden naast elkaar staan. Het is vooral een kleurrijke poster met een schitterende vormgeving geworden. Er is ook een website met lessen en vogelgeluiden.

De posterlessen worden ook gegeven in Stadskanaal bij CBS Anne de Vries. Dit alles is mogelijk gemaakt door een subsidie van Stichting Kunst & Cultuur. De poster is na dit project ook voor iedereen te koop, via de website of aan huis.

Het succes van de vorige woordenposters was dat ze op verschillende locaties te zien waren; in kinderafdelingen van ziekenhuizen, bij tandartsen, in studentenhuizen en in dorpshuizen. Een vrolijke poster die uitnodigt om bij jong en oud de Groningse taal te stimuleren.

Back to top button