Woning aan de Westersingel in Appingedam onbewoonbaar na brand in slaapkamer

Appingedam – Een woning aan de Westersingel in Appingedam is fors beschadigd geraakt door een brand eerder vanmorgen. De brand werd door buren opgemerkt en was op dat moment vermoedelijk al enige uren bezig. De bewoners waren ten tijde van de brand niet in de woning, uit voorzorg werd er een ambulance opgeroepen. De brandweer had in eerste instantie moeite met in de woning te komen door kunststof kozijnen en gelaagd glas, hiervoor was enig sloop- en breekwerk nodig.

Eenmaal in de woning kon de brand, die in een van de slaapkamers woedde, geblust worden. De brandweer zette een hoogwerker in om het raam op de bovenverdieping te verwijderen zodat hete rookgassen uit de woning konden worden geventileerd en de manschappen binnen beter zicht hadden voor de bluswerkzaamheden.

De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met het ventileren van de woning die onbewoonbaar is geraakt. De buren hebben geen schade aan hun woning opgelopen. De Jukwerderweg, tussen de Westersingel en de N360, was enige tijd afgesloten.

Back to top button