Wirdumerklimmer redt intocht Sinterklaas

Wirdum – Vrijdagochten ontstond er even grote paniek bij Sinterklaas en zijn Pieten. Vlak voor de brug van Garrelsweer kreeg de stoomboot motorpech. De boot lag vol zakken pepernoten en pakjes voor de kinderen van de Wirdumerklimmer. Sint stuurde een Piet naar de school om te vertellen dat het feest niet door kon gaan. Bij school stonden de kinderen met hun ouders en de juffen al buiten te zingen tot de Sint zou komen.

Gelukkig wisten de directeur en de aanwezige wethouder Prins snel een oplossing te bedenken. De rondvaartboot Bolleke uit Oosterwijtwerd die bij de mini camping & kanoverhuur El Milagros in Wirdum lag.

Alle kinderen stapten met de Piet, de wethouder en de juffen aan boord om Sint op te zoeken. Sint stond met een van zijn Pieten bibberend van de kou in Garrelsweer. Daar kon hij gelukkig bij de kinderen op de boot stappen.

Hij werd aan boord hartelijk welkom geheten door wethouder Prins. Daarna kon de boot terugvaren naar de Wirdumerklimmer en kon er op de school toch nog een gezellig feest gevierd worden.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”486″]

Back to top button