Winkeliers Appingedam voelen zich ‘s avonds onveilig

Appingedam – Een aantal ondernemers aan het Ossendrift in Appingedam voelen zich niet meer veilig en sluiten of overwegen om de winkel in de avonduren te sluiten. Het Damsterkaashuis is per direct in de avonduren gesloten. De ondernemer liet via facebook weten dat de winkel niet meer geopend zal zijn op de koopavond in Appingedam.

Ramkraak
De aanleiding voor de sluiting is een onveilig gevoel bij de ondernemer. Er zijn bij meerdere winkels een aantal incidenten geweest, de bakker heeft zijn winkel in de avond uren al gesloten na een aantal bedreigingen. Ook bij het Damsterkaashuis zijn er in de afgelopen maanden akkefietjes geweest. De druppel die de emmer deed overlopen was de ramkraak afgelopen maand bij de juwelier.

Veiligheid voorop
Rika Pot burgemeester van de gemeente Appingedam heeft niet eerder signalen ontvangen dat ondernemers zicht onveilig voelen en wil op korte termijn met de middenstand om tafel. De gemeente heeft de veiligheid hoog in het vaandel Appingedam is een veilige stad en dat willen we ook zo houden al dus burgemeester Pot.

Back to top button