Wielerronde “Rondje Ziel” gaat voor de zesde editie op zondag 21 augustus

Delfzijl – Op zondag 21 augustus vindt de zesde editie plaats van de wielerronde “Rondje Ziel”. Vier verschillende criteriums zullen hun opwachting maken in de havenstad. Budgetbeheer Eemsdelta is voor de komende drie jaren hoofdsponsor van “Rondje Ziel”. De wielerronde in Delfzijl is daarmee verzekerd van een stabiele financiële basis.

“Na de editie van vorig jaar had de Rabobank ons te kennen gegeven te stoppen met het hoofdsponsorschap,” vertelt bestuurslid van het eerste uur Wildrik Bulthuis. “Ze hebben het ons mede mogelijk gemaakt om Rondje Ziel te kunnen organiseren en daarvoor zijn we de Rabobank erg dankbaar. De beëindiging van het contract zorgde wel voor een klein probleempje, want je wilt wel voor de continuïteit wel  een nieuwe hoofdsponsor hebben. Als eerste kijk je dan naar je bestaande sponsoren. Budgetbeheer Eemsdelta is al jaren sponsor en het contact en de samenwerking met Nicole is altijd heel plezierig. Je gaat met elkaar in gesprek en het is nog mooier als je dan voor langere tijd met elkaar verder gaat. Dat geeft vertrouwen en zekerheid, juist datgene waar Budgetbeheer Eemsdelta voor staat.”

“Voor mij is Rondje Ziel niet vreemd,” vertelt Nicole Voorzee-Fennema. “Ik woon in de wijk Oud-West, het deel van Delfzijl waar de wielerwedstrijd door heen gaat. Het leeft echt in de wijk en dat is mooi om te zien. Een evenement kan niet zonder sponsoren en als het binnen je bedrijf mogelijk is, moet je daar een bijdrage aan leveren. Daardoor blijft een plaats als Delfzijl leefbaar. Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen aan een evenement. Het mee kunnen doen in de maatschappij is belangrijk voor mensen. Ik zie dat dagelijks in mijn werk terug.”

“Het laagdrempelig houden van Rondje Ziel is een van onze doelen,” vult Bulthuis aan. “Sfeer is tijdens het evenement belangrijk. Niet alleen voor de deelnemers, maar zeker voor de toeschouwers. De toeschouwers maken voor een groot deel een evenement. Wat ik mooi vind, is dat het dit jaar weer mogelijk is om eenmalig mee te doen aan een wedstrijd. Je kunt met een dag/startlicentie van de KNWU deelnemen aan de wedstrijd in de Sportklasse. Daaraan kunnen mensen die geen lid zijn van een wielrennersvereniging deelnemen. Op onze website kun je de link  vinden naar de KNWU hoe dat is z’n werk gaat. Rondje Ziel wordt net zoals voorgaande jaren gehouden in augustus. De definitieve datum wordt altijd bepaald in overleg met de KNWU, omdat de Wielerbond probeert om de wedstrijden niet teveel op dezelfde datum te laten verrijden. Ieder jaar dienen we daarom meteen onze voorkeursdatum in, zodat we ook rekening kunnen houden met andere evenementen in de regio. Dit jaar hebben we Rondje Ziel kunnen vastleggen op 21 augustus”.

“De inschrijvingen op de wedstrijden loopt gestaag door, het is altijd weer spannend om op de site van de KNWU de inschrijvingen te volgen. In tegenstelling tot veel andere wielerevenementen probeert “Rondje Ziel “ om voor iedere klasse een aparte wedstrijd te organiseren. Tot nu toe is dat altijd gelukt en ook dit jaar ziet het er veelbelovend uit. Dit betekent dat er een mooi vol dagprogramma is, zoals we in Delfzijl inmiddels gewend zijn. Omroep Eemsdelta is op en langs het parcours aanwezig om live verslag te doen van de wedstrijden. Ze hebben voor deze gelegenheid hun wielerspecialist Willem Dijk speciaal ingevlogen”.

Back to top button