Wie doet mee met het kleinschalig evenement Culturen met de buren? artiesten treden op bij Damsters thuis

Appingedam – Door corona lag vrijwel het hele culturele- en uitgaansleven op zijn gat. Daarmee was ook het ontmoeten met anderen op een laag pitje komen te staan. ‘Zo jammer’, vond de organisatie van het grote Damster evenement Bie Daip.

Daarom werd over een ander, kleinschaliger evenement nagedacht waarbij wel de corona maatregelen in acht konden worden genomen. Het werd ‘Culturen met de Buren’, op de agenda gezet voor het voorjaar van 2021 en weer van de agenda gehaald vanwege het oplaaiende virus. Nu staat dit unieke evenement gepland voor 11 en 18 september en 2 oktober. De plaats van handeling is heel bijzonder: bij mensen in de tuin, het terras, de oprit op een daktuin of bij het verenigingsgebouw of clubhuis. 

Bie Daip zorgt voor de artiesten: singer-songwriters, verhalenvertellers, kleine theatervoorstellingen en entertainers. De optredens zijn van 14.00 tot 17.00 uur. 

Gezocht wordt nog naar gastgevers, mensen die zo’n leuk optreden wel op hun erf of locatie willen hebben. De optredens zijn niet openbaar. De gastgevers nodigen zelf hun gasten uit. Daarbij kun je denken aan een Amerikaans feestje waarbij iedereen zijn hapjes en drankjes meeneemt maar het staat de gastgevers uiteraard vrij dit op hun eigen manier te organiseren. 

Op alle middagen zal er ook een optreden zijn in de muziekkoepel achter de Nicolaikerk tussen 14:00 en 17:00 uur en op 2 oktober tevens ’s avonds vanaf 20:00 uur op het Kerkplein-Oost.

De evenementen zijn per stadsdeel geconcentreerd. Op 11 september is Oling-Tjamsweer aan de beurt, op 18 september Opwierde en op 2 oktober het Damster centrum en de ring er om heen. 

Aanmelden kan via info@biedaip.nl voor 25 Augustus.

Back to top button