Lustrum editie van “rondje ziel“ wordt op 22 augustus verreden

Delfzijl – Zondag 22 augustus is de volgende editie van “Rondje Ziel” op het bekende parcours in Oud West. De organisatie heeft al in een vroeg stadium een begin gemaakt met deze lustrum editie van “Rondje Ziel “ en ondanks de corona perikelen is men er in geslaagd om op 22 augustus met een mooi programma voor de dag te komen.

Ook in 2020 was de voorbereiding voor de vijfde editie opgestart, maar net als zoveel andere evenementen kon het toen door corona geen doorgang vinden. Het draaiboek kon voor een jaar weer opgeborgen worden. Begin dit jaar heeft de organisatie toch alles weer opgestart, de vergunning aangevraagd, de sponsoren benaderd en de vrijwilligers gevraagd 22 augustus in de agenda te reserveren voor “Rondje Ziel “. In de loop van de tijd ging het er steeds beter uitzien en na de laatste versoepelingen van de corona maatregelen was er groen licht van de gemeente Eemsdelta.

De datum stond inmiddels op de agenda van de KNWU en de inschrijving voor de diverse wedstrijden kon worden geopend. Omdat het één van de eerste wedstrijden is die dit jaar door kan gaan is er enorm positief gereageerd op de inschrijvingen. Vanuit het hele land komen de renners naar Delfzijl om de krachten te gaan meten. De wedstrijden in de diverse klassen staan dan ook helemaal vol, er is zelfs een upgrade geweest van 100 naar 120 deelnemers per wedstrijd. Alleen voor de Sportklasse en de Vrouwenwedstrijd kan nog worden ingeschreven, maar ook daar wordt een behoorlijk deelnemersveld verwacht.

Het programma ziet er als volgt uit :

10.00  uur  Mannen  – Sportklasse

11.30 uur  Vrouwen – Amateur/Elite/Junioren/Beloften

13.30 uur  Mannen  –  Junioren/Amateurs

15.30uur  Mannen  –  Elite/Beloften

Door aangepaste regels van de KNWU is het helaas niet meer mogelijk om een FUN-klasse wedstrijd te organiseren. De KNWU heeft met ingang van dit jaar de wedstrijdlicentie ook voor deze renners verplicht gesteld en daardoor is het geen haalbare kaart voor de organisatie om een behoorlijk deelnemersveld en dito wedstrijd te organiseren. Maar er blijft genoeg “fun” voor de wielerliefhebbers over. Het belooft een prachtige wielerdag te worden in de havenstad.

Overigens spreekt het voor zich dat de nog steeds geldende Covid maatregelen in acht worden genomen. Voor de renners geldt het protocol zoals de KNWU dit voorschrijft en het publiek zal er op worden  geattendeerd dat ook hier de maatregelen (zoals de 1,5 meter maatregel) gelden. Voor ieders veiligheid en gezondheid wordt gevraagd om op 22 augustus de dan geldende regels te respecteren, zodat we ook in 2022 in Delfzijl kunnen genieten van de mooie wielersport.

Back to top button