5.4 C
Delfzijl
7 mei 2021 00:07

Wethouder Rijzebol steunt Bob-campagne tegen alcohol in het verkeer

Delfzijl – Op dinsdag 17 december 2019 is wethouder IJzebrand Rijzebol ‘vriend van Bob’ geworden. De wethouder steunt hiermee de Bob-campagne van Verkeerswijzer Groningen, die aandacht vraagt voor de gevaren van alcoholgebruik in het verkeer rond de feestdagen. De boodschap van de campagne is ‘Ben je Bob, zeg het hardop!’.

Verkeer en alcohol gaan niet samen
Wethouder Rijzebol: ‘Het is december. De tijd van kerstborrels, etentjes en vooral veel gezelligheid. Alcohol heeft invloed op je gedrag in het verkeer. Daar breng je niet alleen de veiligheid van andere weggebruikers mee in gevaar, maar ook die van jezelf. Spreek daarom van tevoren af wie rijdt en dus geen alcohol drinkt. We vragen samen met Verkeerswijzer Groningen aandacht voor het feit dat verkeer en alcohol niet samen gaan.’

Het bezoek van het Bob-campagneteam aan de gemeente Delfzijl is onderdeel van een grote tour door de provincie Groningen. Hierbij roept het Bob-campagneteam namens Verkeerswijzer Groningen gemeenten op samen de strijd tegen alcohol in het verkeer te steunen.

Verkeerswijzer Groningen
Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers in de provincie Groningen verder terug te dringen.

Meer informatie over de Bob-campagne staat op www.verkeerswijzergroningen.nl.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,290VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
AutoAuto
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten