donderdag 21 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Wethouder Joostens opent schoolbieb in obs De Optimist

Delfzijl – Op woensdag 13 oktober ’21 heeft wethouder Joostens, de Bibliotheek op School geopend op OBS De Optimist, locatie Gersteland.

Vorig jaar is er al een begin gemaakt met het oprichten van de bibliotheek, maar door alle coronamaatregelen van de afgelopen periode, kon nu de opening pas plaats vinden.

De wethouder knipte samen met de oudste en jongste leerling van de school het lint door en verklaarde de bibliotheek voor geopend. Na de officiële woorden van de wethouder en van directeur Linda de Groot, werd er gedanst en door de hele school voorgelezen.

De bibliotheek op school wordt gerund door een aantal enthousiaste ouders en ondersteund door een leesconsulent van Biblionet Groningen. Zij zorgen er samen voor dat alle leerlingen met hun eigen pasje boeken kunnen lenen en dat de bibliotheek er uitnodigend en up to date uitziet. Op deze manier is het voor de kinderen een feestje om naar de gezellig ingerichte bibliotheek te gaan om een boek te lenen.

Met de Bibliotheek op School slaan het onderwijs,  Biblionet Groningen en de gemeente Eemsdelta de handen ineen en is er dagelijks aandacht voor leesplezier!

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,306VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
TuinTuin
AutoAuto
DierDier
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen