Wethouder Hans Ronde opent eerste Boekspots in Noord-Nederland te Woldendorp en Holwierde

Woldendorp – De gemeente Delfzijl en Biblionet Groningen zijn er trots op dat de eerste twee Boekspots in Noord- Nederland vandaag officieel zijn geopend. Een Boekspot is een openbare boekenkast waar iedereen gebruik van mag maken.  Het concept is simpel: kies een boek, lees een boek en deel een boek. De eerste twee Boekspots zijn te vinden in Holwierde en Woldendorp.

Officiële opening door wethouder Ronde
Wethouder Hans Ronde opende vrijdagmiddag beide Boekspots. In Woldendorp deed hij dit door het naambord te onthullen. In Holwierde overhandigde hij twee boeken aan de oudste bibliotheekleden. “Met het opheffen van de bibliobus vanaf 1 januari 2016 waren inwoners vooral aangewezen op de bibliotheek in Spijk en Delfzijl”, aldus de wethouder. “Met het realiseren van Boekspots kunnen inwoners weer dichtbij huis boeken en dvd’s lenen.”

Leuke reacties uit het dorp
Vrijwilliger Rudi Gerritsen is de beheerder van Boekspot Holwierde. “Het is zo leuk om te zien hoe de klanten van de Superrr reageren. Ze zijn vaak verbaasd dat ze zomaar een boek mogen meenemen”. Ook in Woldendorp kwamen er leuke reacties uit het dorp. Er kwamen zelfs zoveel boeken binnen, dat vrijwilliger Tiny Buiter hulp zocht een paar dames met bibliotheekervaring. “Nu zijn de boekenkasten weer mooi up-to-date.”

Biblionet Groningen
De Boekspots worden gefaciliteerd door Biblionet Groningen, de netwerkorganisatie achter alle openbare bibliotheken in de provincie Groningen. Namens Biblionet was Marion Berendsen, manager bedrijfsvoering, aanwezig. “We vinden het belangrijk om deze lokale initiatieven te steunen en leveren maatwerk per initiatief. De ene locatie kunnen we blij maken met een boekenkast en de andere Boekspot geven we afgeschreven boeken zodat ze een beginnetje hebben.” Marion vervolgt: “We hebben ook Boekspots materialen laten maken voor de aankleding: zoals stickers en boekenleggers.”

Waar vind je de Boekspots?
Geïnteresseerden of omwonenden die de Boekspots willen bezoeken kunnen in Woldendorp terecht in de Steunstee, achterin de winkel van de Troefmarkt. De Boekspot in Holwierde is gevestigd in de plaatselijke supermarkt Superrr. Alle landelijke Boekspots zijn te vinden op www.boekspots.nl.

Back to top button