Werkzaamheden aan dijk bij Delfzijl schieten lekker op

Delfzijl – De werkzaamheden bij de dijk in Delfzijl zijn in de afrondende fase. Het goede weer van de afgelopen tijd heeft ervoor gezorgd dat er geen vertraging is opgelopen.

Sinds woensdag is ook het Eemshotel weer bereikbaar. Op 1 oktober start het stormseizoen weer en moeten de grootschalige werkzaamheden dus verricht zijn.. Tot en met september wordt er volop aan de dijk gewerkt.

In juli en augustus bestaan de werkzaamheden bij Delfzijl-Noord uit het aanbrengen van asfalt aan de waterzijde; het verwijderen van de rijplaten en het aanbrengen van asfalt op de nieuwe onderhoudsweg en de dijkopgangen; het aanbrengen van het fietspad op de dijk; het asfalteren van de route achter het MuzeeAquarium en het opbouwen van de reservedijk bij Voolhok.

In september starten hier de afbouwwerkzaamheden. Afrastering en drinkbakken voor de schapen worden aangebracht en de dijk ingeaaid met gras.

Werkzaamheden tussen Delfzijl en de Eemshaven
In het gebied buiten de bebouwde kom, tussen Voolhok en de Eemshaven bestaan de werkzaamheden uit Het aanbrengen van asfalt op de onderhoudsweg en de dijkopgangen. Er word gewerkt vanaf de NAM-locatie richting Delfzijl en als dat klaar is vanaf NAM-locatie richting de Eemshaven. Ook staan de laatste grondwerkzaamheden bij de Dubbele Dijk op de rol, net als het aanbrengen van grasbetonblokken, betonplaten, afrastering en het inzaaien van gras.

Werkzaamheden na 1 oktober
Op 1 oktober zijn nog niet alle werkzaamheden klaar. Hierna worden de laatste werkzaamheden afgerond en volgt een periode van keuren en opleveren. In deze periode is de dijk nog niet toegankelijk. De verwachting is dat eind 2019 de werkzaamheden voor de dijkverbetering gereed zijn.

Werktijden en overlast
Om optimaal gebruik te maken van de lange, lichte dagen wordt er gewerkt tussen 7.00 en 19.00 uur. Om alle werkzaamheden op tijd klaar te hebben kan het in de komende maanden ook voor komen dat er wordt gewerkt tussen 6.00 en 22.00 uur. Na september is het grote werk gereed en verdwijnen de meeste machines.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2113″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]
Back to top button