Werkplein Eemsdelta stopt Traject Fit voor werk na boze reacties

Delfzijl – Het dagelijks bestuur van ISD/Werkplein heeft met onmiddellijke ingang het re-integratietraject ‘Fit voor werk’ stopgezet. Het traject was opgezet voor mensen met een bijstand-uitkering via Werkplein Eemsdelta.

Gea van Loon plaatste op Facebook een bericht waarin ze verteld over een kennis die zij tegenkwam in een supermarkt aan het Vennenplein in Delfzijl. De kennis vertelde haar dat ze hier op cursus waren. De deelnemers moesten als onderdeel van de cursus voor een week boodschappen doen met gezonde producten, waarna de cursusleider een kritische blik op de uitgezochte producten wierp.

Het Werkplein Eemsdelta laat in een verklaring weten achter de intentie te staan dat uitkeringsgerechtigden actief meewerken aan hun re-integratie. Volgens Meindert Joostens van de gemeente Delfzijl is gezondheid daarbij een belangrijk aspect. ‘Het is zeker niet de bedoeling dat deelnemers aan het traject zich ongemakkelijk voelen. Het spijt ons dat dit op deze manier is gebeurd. Het is voor ons aanleiding dit traject nu stop te zetten zodat de invulling ervan kunnen veranderen’ aldus Joostens.

 

Back to top button