Boze reacties op Traject Fit voor werk van Werkplein Eemsdelta

Delfzijl – Talloze boze reacties op Facebook woensdagavond bij een bericht over het Traject Fit voor werk van Werkplein Eemsdelta. Het traject is opgezet voor mensen met een bijstand-uitkering via Werkplein Eemsdelta. Deze mensen kunnen zich hiervoor vrijwillig aanmelden, echter blijkt dat mensen ook gedwongen worden tot het volgen van deze cursus door hun werkcoach. Willen ze hier niet aan mee werken, dan kan hun uitkering gekort worden. Dit is op te maken uit meerdere reacties die bij ons binnenkwamen naar aanleiding van het Facebook bericht.

Gea van Loon plaatste het bericht op Facebook waarin ze verteld over een kennis die zij dinsdagmiddag tegenkwam in een supermarkt aan het Vennenplein in Delfzijl. De kennis vertelde haar dat ze hier op cursus waren. Het bleek te gaan om een onderdeel van het traject. De deelnemers moesten voor een week boodschappen doen met gezonde producten, waarna de cursusleider een kritische blik op de uitgezochte producten wierp. Wel gezond, of niet gezond ?

Nadat zo het koopgedrag van de cursisten openlijk werd bekritiseerd werden ze verzocht alle artikelen weer op hun plaats terug te zetten. Ook die diepvriesproducten die al een lange tijd in de kar hadden gelegen. Met lege karretjes schoven ze tenslotte langs de kassa richting uitgang. ”Ik schaam de hartstikke dood” zei de kennis van Gea bij het verlaten van de supermarkt.

”Bewegen is gezond en vergroot je kans op werk! Door regelmatig te sporten krijg je een betere conditie en meer zelfvertrouwen. Dat is goed voor jezelf. Bovendien zien werkgevers ook liever mensen die lekker in hun vel zitten.” valt te lezen op de website van het Werkplein Eemsdelta. Het traject bevat diverse onderdelen waaronder veel sporten in een sportschool.

Harrie Houwerzijl, raadslid voor de VVD in gemeente Delfzijl, viel het bericht op Facebook ook op en heeft inmiddels vragen gesteld aan het college.

De gemeente heeft deze curcus per direct stop gezet: Lees hier de verklaring

                Het bericht op facebook:

facebookbericht

Back to top button