fbpx
0.3 C
Delfzijl
17 januari 2021 13:25

Rutger Smit nieuwe jeugdbestuurder waterschap Noorderzijlvest

Delfzijl – Rutger Smit (14) uit Delfzijl is de nieuwe jeugdbestuurder van het waterschap Noorderzijlvest. Hij versterkt namens Noorderzijlvest het nationale jeugdbestuur van de waterschappen. Voor jongeren in het noorden en westen van Groningen en de kop van Drenthe is hij het gezicht van het waterschap. Met Rutgers ideeën over waterbeheer nu en in de toekomst en hoe jongeren daarbij te betrekken, gaat het waterschap aan de slag.

Rutger is 14 jaar en zit in het derde jaar van het VWO op het Eemsdeltacollege. Hij woont in Delfzijl op loopafstand van de dijk. Rutger heeft zin in de uitdaging jongeren te betrekken bij het waterschapswerk!

Rutger: “Jongeren moeten weten wat het waterschap doet, dat het overal is, het onmisbaar is en dat de waterschappen staan te springen om jonge, nieuwe aanwinsten. Ik hoop dat te bereiken door veel leuke projecten op te zetten in het gebied van Noorderzijlvest, maar ook landelijk. Leuke mensen te ontmoeten, veel te leren en plezier te hebben, om dat vervolgens weer aan de jongeren over te brengen.”

Het jeugdbestuur
We willen jongeren meer betrekken bij ons werk. Daarom hebben we als Nederlandse waterschappen sinds een aantal jaar een landelijk jeugdbestuur dat meedenkt over water, waterbeheer en de waterschappen. De jeugdbestuurder is de jeugdvertegenwoordiger van het waterschap. Voor Noorderzijlvest is dat Rutger. We betrekken Rutger bij de activiteiten die we organiseren voor jongeren en vragen daarover zijn advies. Daarnaast zijn er acht bijeenkomsten per jaar met het landelijke jeugdbestuur. Rutger promoot tijdens deze dagen het waterschap en deelt ervaring met andere jeugdwaterschappers.

Volg ons op

10,776FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten