fbpx
6.8 C
Delfzijl
24 november 2020 10:49

Werkplein Ability zet de deuren open

Uithuizen – Werkplein Ability is dé uitvoeringsorganisatie voor participatie in de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond. Dit doet zij onder het motto ‘Samen sterk in meedoen & werk’. Om te laten zien waar de organisatie voor staat, zetten de drie locaties in Uithuizen, Wehe-den Hoorn en Winsum op donderdag 2 november a.s. van 14.00 tot 17.00 uur hun deuren open voor belangstellenden.

Werkplein Ability is in 2016 ontstaan uit een samenvoeging van Werkleerbedrijf Ability, Sociale Zaken en Werkgelegenheid Hoogeland en Werkplein Noord-Groningen. Zij geeft uitvoering aan de Participatiewet in de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond en speelt zo efficiënt en effectief mogelijk in op wat inwoners nodig hebben waar het gaat om werken, meedoen en inkomen.

Volop aan de slag

Tijdens de Open Dag kunnen belangstellenden onder het genot van een hapje en drankje kennismaken met alle diensten en producten van deze veelzijdige uitvoeringsorganisatie. In Uit-huizen zijn alle productieafdelingen van de sector Industrie & Diensten te bezoeken en is te zien wat voor werk de medewerkers daar doen.

Actief in de hele regio

Bij de sector Groen op de locatie in Wehe-den Hoorn kan men een impressie krijgen welke uiteenlopende werkzaamheden deze sector van Stad tot Wad uitvoert. Daarnaast zijn hier diverse demonstraties. Ook kan op deze locatie een bezoek worden gebracht aan het Leer- en Ontwikkelcentrum van Werkplein Ability en is er gelegenheid om de Spullenbank te bezoeken.

Informatiemarkt

Op ‘het Plein’ in Winsum vindt deze middag een informatiemarkt plaats. Bezoekers kunnen hier op een laagdrempelige manier meer te weten te komen over de mogelijkheden rondom vrijwilligerswerk en re-integratie, maar ook over de mee(r) doenregelingen, bijzondere bijstand en extra vergoedingen. Daarnaast is er een aantal ondersteunende diensten aanwezig op het gebied van budgetcoaching.

Meer info over de Open Dag is te vinden op www.werkpleinability.nl

Volg ons op

10,550FansLike
1,424VolgersVolg
5,227VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten

UMCG opent eerste botulinestraat van Nederland

Groningen - Het Expertisecentrum Movement Disorders van het UMCG opent vrijdag 20 november de eerste botulinestraat van Nederland. Dystoniepatiënten krijgen voortaan op één ochtend...