2.6 C
Delfzijl
8 mei 2021 07:22

Werkgroep 380kv stopt er mee

Westeremden – Werkgroep 380kv geeft de strijd voor een ondergrondse hoogspanningsverbinding tussen de Eemshaven en Vierverlaten op. De inspanningen lijken niet het beoogde resultaat te hebben bereikt, wat onlangs heeft minister Kamp besloten enkele moties naast zich neer te leggen in de Tweede Kamer.

Volgens de minister wordt de hoogspanningsverbinding tussen Eemshaven en Vierverlaten nu geheel bovengronds aangelegd. Samen met 15 andere organisaties heeft de werkgroep 380kv zich hard gemaakt voor een gedeeltelijke ondergrondse verkabeling van de hoogspanningsleidingen. Eerst waren ze in gesprek met de gemeente Loppersum, vervolgens zijn er contacten geweest binnen de provincie en hebben ze gezamenlijk met alle andere organisaties de wensen en zorgen binnen de Tweede Kamer kenbaar gemaakt. Na onderzoek van diverse alternatieve tracés constateert minister Kamp echter dat de meerwaarde van gedeeltelijke ondergrondse aanleg gering is en niet opweegt tegen de meerkosten. Daarna lijkt de kous af. Het lijkt erop dat de plannen nu gewoon doorgaan.

Rond de zomer van 2017 ligt het ontwerp inpassingsplan van de 380kv hoogspanningsverbinding tussen-Vierverlaten ter inzage. De Werkgroep 380kv betreurt dat het, samen met 15 andere werkgroepen niet voldoende invloed hebben kunnen uitoefenen op de gang van zaken.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
KlussenKlussen
AutoAuto
DierDier

Populaire berichten