fbpx
12.4 C
Delfzijl
20 oktober 2020 22:05

Goed begin van het roeiseizoen voor Neptunus

Amsterdam – Afgelopen weekend werd in Amsterdam het langeafstandskampioenschap van de Amstel gevaren. Een achtervolgingswedstrijd over een afstand van acht kilometer van Amsterdam naar Ouderkerk a/d Amstel . Neptunusroeier Jan Huib Veninga roeide in een ploeg met Jelle Bakker, Nicolas Barker, Felix Mebius en stuurvrouw Dapne Nederhoed van roeivereniging de Hunze uit Groningen. In het jongens 16 veld mocht de Neptunus –Hunze combinatie als zevende ploeg vertrekken. In de eerste fase van de wedstrijd leek het erop dat de ploeg vlot werd ingelopen door de later gestarte ploegen.

Slagman Jelle wist het hoofd echter koel te houden en bleef een solide tempo varen. Na de eerste kilometer wisten de Groningers door hun constante snelheid langzaam weg te lopen van hun achtervolgers en kwamen de eerder gestarte ploegen in zicht. Na het passeren van de stadsgrens van Amsterdam , zo’n 3,5 kilometer na de start, werden binnen duizend meter drie ploegen ingehaald.  Een knappe prestatie op het bochtige traject.

De laatste drie kilometer waren misschien wel de zwaarste. Met een redelijk voor sprong op de achtervolgers en een flinke gat naar voren, waren er geen tegenstanders meer in de buurt om je op te kunnen richten. Onder luid aanmoedigen van stuurvrouw, ouders en coaches wisten de jongens hun boor op snelheid te houden. De laatste kilometer werd alles op alles gezet om een zo goed mogelijke tijd neer te zetten.

De klok bleef uiteindelijk staan op 28 minuten en 32.8 seconden. Dit was goed voor een tweede plaats in een veld met dertien deelnemers. Gewonnen werd door een ploeg van de Amsterdamse Roeivereniging Willem III.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,218VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten