Druk weekend voor boksvereniging Appingedam

Assen – Afgelopen weekend was een druk weekend voor boksvereniging Appingedam. Zaterdag bokste Robbin Schonewille in Assen en zondag betrad Arjen Westerdiep de ring in Alphen aan de Rijn.

Robbin naam het op tegen Daan Blankemeijer uit Rotterdam, Het was Robbin zijn debuutpartij. De Rotterdammer bleek een fysiek zeer sterke bokser. Robbin verweerde zich goed en probeerde zijn aanvallende tegenstander af te stoppen met zijn stoothand. Het krachtsverschil was echter te groot waarop de Damster trainer de handdoek wierp in de 2e ronde.

Arjen Westerdiep bokste tegen Ziggy Pessulima uit Nijmegen. De eerste ronde kwam Arjen goed door met zijn stoothand wat een puntenvoorsprong opleverde. De 2e ronde ging Arjen soms wat onbesuisd naar voren waarop zijn tegenstander antwoordde door te counteren. In de derde ronde kon het nog beide kanten op. Beide boksers gaven alles. De jury besliste in het voordeel van Pessulima met een miniem verschil in punten.

Aanstaande zondag 26 maart vanaf 10.00 uur vind er in de gymzaal van het Noorderpoortcollege aan de Opwierderweg 2 een centrale training plaats. Wedstrijdboksers uit de 3 Noordelijke provincies zullen hier onder leiding van districtstrainer Yvonne van der Ley een wedstrijdgerichte training afwerken. Belangstellenden zijn welkom om een kijkje te nemen bij deze training.

Back to top button