Werk- en celstraffen geëist tegen drie verdachten van beroving in Delfzijl

Delfzijl – Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag werk- en celstraffen geëist tegen
drie jongens van 14,15 en 16 jaar uit Delfzijl. De zaak, die achter gesloten deuren werd
behandeld in verband met de leeftijden, draait om het lastig vallen en beroven van vier
meisjes in een tunnel in Delfzijl. De drie jongens maken deel uit van een groepje van totaal
vijf jongens. De twee andere verdachten van 14 en 15 jaar uit Delfzijl en Holwierde moeten volgende week donderdag voor de rechter verschijnen.

De vier meisjes werden op 1 november vorig jaar door de jongens gedwongen af te stappen in de fietstunnel. De jongens pakten de fietssleutels af en eisten geld. Bij het doorzoeken van hun tassen en zakken bleek er geen geld te zijn. De buit was uiteindelijk twee donuts, gevonden in een van de tassen. Ook zou de 14-jarige een meisje in haar borst hebben geknepen, en zouden twee meisjes zijn geslagen. Volgens de Officier van Justitie hebben de drie jongens dat laatste niet gedaan.

Ook kwam er nog een inbraak aan het licht. Dit zou gepleegd zijn bij het clubgebouw van De Fivelcrossers in Appingedam begin oktober. Er zou daarbij een bmx-fiets, crosskleding en eten en drinken gestolen. Dit zouden de jongens van 14 en 15 op hun geweten hebben. Van de 16-jarige kan niet bewezen worden dat hij heeft ingebroken, wel is heling bewezen gezien de jongen het snoep en frisdrank in zijn bezit had.

Als laatste worden de jongens ook verdacht van een vechtpartij in Appingedam, samen sloegen ze één slachtoffer. De aanleiding hiervan is niet bekend.

Alles bij elkaar genomen eiste de Officier honderd uur werkstraf, veertig uur leerstraf en begeleiding van de reclassering, en daarbij voorwaardelijke jeugddetentie van maximaal zes maanden. Werken de jongens niet mee, dan mogen ze alsnog de jeugddetentie uitzitten.

Back to top button