5.4 C
Delfzijl
7 mei 2021 00:02

Fors meer brandweerinzet vanwege de droogte

Groningen – De brandweer in de provincie Groningen heeft deze zomer te maken met een ruime verdubbeling van het aantal buitenbranden in de provincie ten opzichte van 2017. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de droogte.

Buitenbranden
In 2017 rukte de brandweer 70 keer uit voor een buitenbrand. In juni en juli van dit jaar zijn ze al  161 keer uitgerukt voor een buitenbrand. Van die buitenbranden zijn de branden in bermen en bosschages direct te linken aan de droogte. Vorig jaar waren dat er negen, in de maanden juni en juli van dit jaar al 58.

Grote inzet
Ook de inzet bij grote natuurbranden is gestegen van één natuurbrand in 2017 naar zeven natuurbranden in 2018. Een voorbeeld van een natuurbrand in onze provincie was de brand op een landbouwakker in Wedde op 30 juni. En heeft brandweer Groningen deze week grootschalig geassisteerd bij de grote heidebrand in Wateren (Drenthe).

Vrijwilligers
Er wordt dan ook gesproken ven een zomer met bijzondere omstandigheden. Terwijl de brandweer ook te maken heeft met vakantieroosters en met de reguliere inzetten: “Ik ben erg trots op onze brandweermensen – beroeps en vrijwilligers – dat we ook onder deze omstandigheden paraat staan”, aldus Roelf Knoop, regionaal commandant.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,290VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
AutoAuto
TuinTuin
WonenWonen
KlussenKlussen

Populaire berichten