Welke vegan proteine poeder kun je het beste kopen?

Nederland – Er is een reden waarom diëtisten zeggen dat je beter vegan proteine poeder kopen kunt. Veganistische eiwitpoeders kunnen uiterst gunstig zijn voor je gezondheid en het opbouwen van spieren.

Veel mensen vragen zich echter af of veganistische eiwitten minder goed voor je spieren en gezondheid zijn, hoe zit dat? De waarheid is echter dat vegan proteine poeder supplementen meer voordelen dan nadelen kennen ten opzichte van de traditionele eiwitpoeders, ook voor je spieren en zeker voor je gezondheid in het algemeen.

Voordelen van vegan proteïne shakes

De veganistische gemeenschap is vaak het mikpunt van grappen, maar het is wetenschappelijk bewezen dat een veganistisch dieet goed kan zijn voor je gezondheid én voor onze planeet, omdat het een duurzame oplossing biedt voor de voedselindustrie.

Vegan proteïne shakes kunnen je lichaam helpen te voorzien van de essentiële aminozuren die het nodig heeft om de eiwitsynthese (aanmaak van eiwitten door cellen die DNA, RNA en verschillende enzymen gebruiken) te ondersteunen, inclusief wat je nodig hebt voor spiergroei en herstel.

Een ander voordeel van veganistisch eiwitpoeder is dat het net zo effectief kan zijn als whey protein. De reden waarom plantaardige supplementen de laatste jaren veel populairder zijn geworden komt dus niet helemaal uit de lucht vallen.

Om je te helpen op je reis naar body building of gewichtsverlies, kunnen we je vijf redenen geven waarom je het gebruik van veganistisch eiwitpoeder zou moeten overwegen:

  • Diversiteit van het dieet
  • Vermindering van de spijsverteringsstress
  • Meer vitaminen & mineralen
  • Veel aminozuren
  • Helpt bij gewichtsverlies

Haal proteïne uit verschillende eiwitbronnen

Als je proteïne voornamelijk uit vlees komt, is het bijvoorbeeld een verstandig idee om je dieet te diversifiëren. Dit betekent dat je eiwitten uit meer dan één bron haalt. Vaak kunnen de eiwitten die we van dieren krijgen chemicaliën en antibiotica bevatten, tenzij ze strikt grasgevoerd zijn.

Het vermijden van mogelijke chemicaliën in je dieet is de sleutel tot het proberen van een gediversifieerd dieet. De voordelen van veganistische eiwitten zijn dat ze vaak vezels, probiotica en vetzuren bevatten. Veganisten kunnen ook extra eiwit supplementen in hun dieet nodig hebben, zodat het gebruik van veganistisch eiwitpoeder gunstig kan zijn.

Vegan proteïnepoeder is beter voor je darmen

Het resultaat van een gevarieerd dieet met vegan proteïnepoeder is minder stress op je darmen en spijsverteringsstelsel. Hoe dat komt? Whey protein is op basis van zuivel en kan ongemakkelijkheid en winderigheid veroorzaken, wat logischerwijs niet echt geweldig is voor je darmen.

Veel sporters nemen dagelijks meerdere eiwitshakes en een verhoogde gevoeligheid voor lactose kan leiden tot een opgeblazen, ongemakkelijk gevoel na het nuttigen van eiwitpoeder. Zuivelvrije veganistische eiwitpoeders – zoals die van Herbolist – bieden de voordelen van traditionele eiwitpoeders, maar verminderen de stress op je spijsverteringsstelsel.

Meer vitamines en mineralen

Veganistische eiwitpoeders bieden vaak ook een groter aantal mineralen en vitaminen ten opzichte van traditionele wei-eiwitpoeders op basis van koemelkeiwit. Vitaminen en mineralen zijn enorm belangrijk als het gaat om het gezond houden van je lichaam en olanten bevatten veel goede voedingsstoffen.

Dus als je moeite hebt om aan voldoende voedingsstoffen te komen, kunnen veganistische eiwitpoeders je lichaam een beetje voorzien van wat je mist. Andere manieren om de inname van mineralen en voedingsstoffen te verhogen is door je eiwitpoeder te mengen met fruit en groenten om er een superlekkere shake van te maken.

Rijk aan aminozuren

Zoals eerder vermeld zijn aminozuren echt heel belangrijk voor het herstel en de groei van je spieren. Veganistisch proteine poeder zit boordevol aminozuren. In totaal zijn er 21 aminozuren die het lichaam nodig heeft om te functioneren. Daarvan zijn er negen essentieel die je uit je voeding moet halen.

Plantaardige eiwitpoeders hebben alle negen van deze essentiële aminozuren, en staat ook wel bekend als complete eiwitten. Een veganistisch eiwitpoeder als Herbolist zorgt ervoor dat je lichaam de juiste hoeveelheid aminozuren binnenkrijgt.

Afvallen met proteïne poeder

Niet iedereen die proteïne poeder gebruikt, gebruikt het om spieren op te bouwen. Veel mensen gebruiken proteïne om af te vallen, en dit is een ander voordeel van veganistisch eiwitpoeder. Er zijn zelfs veganistische eiwitpoeders die gericht zijn op vetverlies dankzij ingrediënten als CLA, Groene Thee en L-Carnitine.

Veganistische eiwitpoeders gericht op afvallen kunnen helpen om je metabolisme te stimuleren, omdat de plantaardige eiwitten vol vezels zitten die er langer over doen om te verteren. Hierdoor besteedt je lichaam extra tijd en energie aan de verbranding van plantaardig eiwit, waardoor het vet beter verbrandt.

Waarom is Herbolist de beste vegan proteïne om te kopen?

Het merk Herbolist, dat je kunt kennen als één van de eerste collageen poeder merken, is geboren uit de wetenschap met innovatie en ondernemerschap als kern van wat we doen. Volgens het bedrijf steven zij altijd naar geloofwaardige, op wetenschap gebaseerde producten te lanceren om mensen vooruit te kunnen helpen.

Herbolist heeft drie heerlijk smakende veganistische eiwitpoeders, met populaire smaken zoals vanille, aardbei en chocolade. Bovendien heeft Herbolist een hoog percentage eiwitten, waardoor wij denken dat Herbolist de beste vegan proteïnepoeder is die je kunt kopen, bijvoorbeeld bij de grootste vitamine winkel van Nederland: Vitamines.com.Back to top button