Week tegen Eenzaamheid in de gemeente Eemsdelta

Eemsdelta – Vanaf 29 september tot en met 6 oktober is de ‘Week tegen Eenzaamheid’ in Eemsdelta. De gemeente Eemsdelta heeft van de aanpak tegen eenzaamheid een speerpunt gemaakt in het gezondheidsbeleid. In samenwerking met Cadanz Welzijn worden er veel verschillende activiteiten in de hele gemeente georganiseerd.

Activiteiten in Eemsdelta
Wethouder Annalies Usmany: “Iedereen kan deelnemen aan de ‘Week tegen Eenzaamheid’ door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Maar ook door het bezoeken van een familielid, kennis of iemand uit de buurt. Samen maken we van de Week tegen Eenzaamheid een succes!”

Een overzicht van de activiteiten wordt gepubliceerd in de Eemsbode van 21 september en op de website van Cadanz Welzijn.

Pact tegen Eenzaamheid
In de Week tegen Eenzaamheid begint het Pact tegen Eenzaamheid. Samen met de inwoners, verenigingen, instellingen en organisaties vormen we als gemeente een krachtige en actieve coalitie die op veel verschillende manieren hulp en ondersteuning kan bieden, zowel individueel als  groepsgewijs. Er zijn al vele mooie initiatieven, die bij elkaar komen in ‘Pact tegen Eenzaamheid Eemsdelta’. Op 5 oktober zullen ongeveer 75 deelnemende organisaties het pact gaan ondertekenen.

Meer informatie
Meer informatie kunt u vinden op de website www.cadanzwelzijn.nl/eenzaamheid

Back to top button