Waterstand in de haven van Delfzijl bereikt stand van 3.92 meter boven NAP

Delfzijl – De hoogste waterstand in de haven van Delfzijl is geweest, het water bereikte om 00.40 uur een stand van 3.92 meter boven NAP. Waterschap Hunze en Aa’s sloot rond acht uur ’s avonds, samen met Noorderzijlvest, de dijkdoorgangen (coupures) in Delfzijl. Ook de zeesluizen bij Farmsum werden gesloten.

Daarnaast was er ook verscherpt toezicht aanwezig bij de sluis. In de loop van de avond hield het waterschap met zo’n 60 collega’s dijkwacht langs de hele Groningse kust. Bergingsbedrijf Dallinga heeft voor het water op de havenkade kwam, nog een voertuig weg moeten slepen om te voorkomen dat ze onder water kwamen te staan.

Door de dijkdoorgangen te sluiten bleef het zeewater buiten de bewoonde wereld. Het is de vijfde keer binnen drie weken dat de dijkdoorgangen dicht moesten.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”954″]
Back to top button