maandag 20 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Waterschap Noorderzijlvest vervangt 21 bruggen duurzaam en circulair

spot_img

Noord-Groningen – Waterschap Noorderzijlvest start met de voorbereiding en uitvoering van het vervangen van 17 bruggen. Vorig jaar zijn de voorbereidingen voor de eerste vier vervangingen al van start gegaan. In totaal staan er tot 2023 dus 21 bruggen voor vervanging op het programma van het waterschap.

Dit jaar is een start gemaakt met de voorbereiding voor de aanpak van het volgende cluster bruggen: Zwijntil (’t Zand), Dieftil (Oosterwijtwerd), Oosterwijtwerdertil (Oosterwijtwerd), Munstertil (Winsum) en Wehesterbrug (Warfhuizen).

Het waterschap vervangt de bruggen omdat de staat van onderhoud slecht is. Noorderzijlvest zet met deze klus naast veiligheid in op duurzame en circulaire vervanging. Het waterschap heeft de begeleiding van deze opdracht inmiddels kunnen gunnen aan ingenieursbureau RoyalHaskoning/DHV.

Duurzaam en circulair
Er wordt elk jaar een cluster van een aantal bruggen tegelijk aangepakt. Waterschap, ingenieursbureau en de nog te selecteren aannemer vormen samen een bouwteam waarin de opgave inclusief de duurzame en circulaire ambitie concreter wordt. De duurzame aspecten kunnen bijvoorbeeld zitten in eventueel hergebruik van materiaal, minder transport tijdens de bouw of makkelijker modulair bouwen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
DierDier
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
KlussenKlussen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten