Schanspop Zummer Editie met onder andere: Wat Aans, Høken met de Heinoos en Martijn Fischer

Sint 2023Sint 2023

Siddeburen – Siddeburen staat in het hemelvaartweekend volledig in het teken van de derde zomereditie van Schanspop. Het muziekfestival duurt dit jaar maar liefst drie dagen. Nieuw dit jaar is dat het festivalterrein voor het podium gedeeltelijk voorzien is van een overkapping, dus bij eventuele regenval staat men droog.

De Schanspop Zummer Editie 2019 wordt op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) afgetrapt met Qmusic The Party en optredens van de Groningstalige hiphopformatie Wat Aans en DJ Theo Nabuurs. Laatstgenoemde, beter bekend onder zijn artiestennaam Mental Theo, zal onder meer de roemruchte jaren negentig laten herleven in Siddeburen.

Op vrijdag 30 mei verzorgen Høken met de Heinoos en Bökkers evenals vorig jaar een dubbelconcert op Schanspop. De band Høken met de Heinoos is in het gat gesprongen dat Normaal heeft achtergelaten en staat garant voor een avondje ouderwets høken. De mannen van Bökkers zijn ooit begonnen als coverband van Normaal en maken nu al jaren furore met hun eigen repertoire met nummers in het Sallandse dialect. Ook DJ Stefan Leur is deze avond van de partij op Schanspop.

Op zaterdag 1 juni staat het Nederlandse levenslied centraal. Dan komt onder andere Hollands Verdriet naar Siddeburen, de smartlappenband die in de loop der jaren is uitgegroeid tot het huisorkest van Schanspop. Martijn Fischer vertolkt deze avond nummers van André Hazes. Fischer speelde twee jaar lang de rol van ’s lands grootste volkszanger in de musical ‘Hij gelooft in mij’. Ook Evert Baptist maakt zijn opwachting, terwijl DJ Raúl tussen de verschillende optredens door de muziek zal verzorgen.

De voorverkoop voor de derde Schanspop Zummer Editie start op zaterdag 27 april om 8.00 uur bij Albert Heijn Bianca & Harry Zweepe aan de Hoofdweg 164A in Siddeburen. Alle tickets kosten alleen deze eerste verkoopdag slechts € 10,00 per stuk, daarna geldt de reguliere verkoopprijs van € 15,00 per kaart.  Meer informatie over het festival is te vinden op www.schanspop.nl, op Facebook (Schanspop Siddeburen) en op Twitter (@schanspop).

Back to top button