Wandelen in de voetsporen van Maigret

Delfzijl – De bekende Belgische schrijver Georges Simenon schreef zijn eerste Maigretboek, getiteld ‘Maigret in Holland’ in Delfzijl. Commissaris Maigret komt natuurlijk naar Delfzijl om een moord op te lossen. Het spannende verhaal speelt zich af in het Delfzijl van de jaren dertig, een lief, slaperig stadje, volgens Maigret.

Op dinsdag 16 november organiseert Bibliotheek Delfzijl een speciale Maigret wandeling waarbij het boek ‘Maigret in Holland’ centraal staat. Je wandelt langs allerlei plaatsen die in het boek beschreven worden. Op diverse plekken worden stukjes uit het boek voorgelezen. Lijkt het je leuk om deze wandeling te maken, dan ben je van harte welkom. De wandeling is ongeveer 5 km lang.

Op 16 november vanaf 13.30 uur wordt er verzameld bij Brasserie 1884 in het stationsgebouw en om 14.00 uur start de wandeling. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Deze wandeling sluit aan op de landelijke bibliotheek campagne: ‘Nederland Leest’. Het thema dit jaar is namelijk ‘Over de grens’.

Kijk voor meer info en opgave op: www.biblionetgroningen.nl/delfzijl

Back to top button