maandag, oktober 18, 2021
11.3 C
Delfzijl

Waddenfonds steunt streekwinkel Woldendorp met een bijdrage van 44.000 euro

Woldendorp – Het Waddenfonds draagt € 94.000,- bij aan de nieuwe bestemming van twee gebouwen die een belangrijke functie hebben op Ameland en in Woldendorp. De subsidies worden beschikbaar gesteld uit het Budget Lokale Innovaties, een regeling voor kleinschalige projecten die de leefbaarheid in het Waddengebied versterken. Ameland krijgt subsidie voor een nieuwe streekwinkel. In Woldendorp wordt De Troef met daarin een steunstee en buurtsuper omgebouwd tot een multifunctioneel centrum met dorpshuisfunctie.

Recreatieondernemer UV Golf wil bijdragen aan de lokale leefbaarheid op Ameland door het openen van een streekwinkel in Buren. Hiervoor wordt een groot leegstaand pand verbouwd, waar toeristen authentieke streekproducten kunnen kopen en kennis kunnen maken met de authentieke Amelander cultuur.

De eigenaar start eveneens een indoor midgetgolfbaan. De overdekte baan kan in een grote behoefte voorzien, omdat Ameland maar een beperkt aanbod van indooractiviteiten heeft. De totale investeringen voor streekwinkel en midget golf zijn € 226.000,-. De subsidie van € 50.000,- van het Waddenfonds wordt toegekend voor de realisatie van de winkel.

Stichting Leefbaar Woldendorp wil de plaatselijke buurtsuper De Troef verbouwen tot een multifunctionele accommodatie met dorpshuisfunctie. De buurtsuper is nu al een ontmoetingsplek voor bewoners van Woldendorp en omringende dorpen. De winkel krijgt een nieuw verkoopconcept met ruimere openingstijden. Daarnaast worden verschillende activiteiten die betrekking hebben op zorg, welzijn en samenleving ondergebracht in het multifunctionele gebouw. Op deze manier kan het aanbod van maatschappelijke diensten voor de dorpelingen verder worden uitgebouwd en zeker worden gesteld voor de toekomst.

De combinatie van nieuwe functies en voorzieningen onder één dak, draagt bij aan de versterking van de vitaliteit van de dorpsgemeenschap. De ontstane samenwerking en de verschillende verbindingen vergroten bovendien de sociale cohesie en leefbaarheid in het gebied. In totaal kost het project € 393.500,-, de bijdrage van het Waddenfonds is € 44.000,-.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,302VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
spot_img
KlussenKlussen
AutoAuto
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle