Waarom je als zzp’er een zakelijke bankrekening moet openen

Nederland – Het is in een kwartiertje gefikst en je hebt er als zzp’er veel profijt van: een zakelijke bankrekening. Deze zijn zowel bij traditionele banken te openen als bij de minder bekende online bankiers. Run je je eigen eenmanszaak, maar laat je al je financiën nog dwars door elkaar heen lopen? Hieronder lees je waarom een zakelijke bankrekening openen een kwestie van ‘kleine moeite, maar groot plezier’ is.

Professionele uitstraling

Eerste voordeel: je laat zien je werkzaamheden zelf ook serieus te nemen, en niet als de klusjes die je ernaast zou doen. Op de facturen komen de bankgegevens van een bedrijf te staan in plaats van een persoon. Bedenk zelf maar hoe het overkomt als je na verrichte werkzaamheden in jouw huis geld moet storten op de rekening van een persoon, of op die van een bedrijfsnaam. Bij zomaar een naam ga je je als klant toch snel afvragen of je wel de juiste hebt te pakken. Met een zakelijke bankrekening straal je dus niet alleen professionaliteit uit, je voorkomt eveneens verwarring.

Privé en zakelijk lopen niet door elkaar

Het is fijn en overzichtelijk wanneer je privé-geld en de financiële huishouding van je bedrijf niet door elkaar lopen. Een deel van gemaakte inkomsten hou je immers graag apart om te investeren. Het zou vervelend zijn als de beoogde bedrijfswagen niet betaald kan worden omdat je tijdens de vakantie iets te veel hebt uitgegeven. Daarnaast geeft het scheiden van die twee werelden rust in je hoofd. Zit je in je vrije tijd te checken of je ruimte hebt voor een weekendje weg, zie je dat die ene klant nog niet betaald heeft. Ga je daar weer over piekeren, terwijl dat onder werktijd zou moeten gebeuren.

Zakelijke bankkosten zijn aftrekbaar

De kosten van een zakelijke bankrekening lijken aan de hoge kant, maar ze zijn in tegenstelling tot die van een privérekening wel aftrekbaar. Net als alle andere uitgaven die je op professionele basis doet. Denk maar aan de kosten van je bedrijfswagen.

Kies je een traditionele bank of online bank?

Als zzp’er is een rekening bij een online bank het makkelijkst en snelst te regelen. Zoals gezegd doe je dat binnen een kwartiertje. Bij traditionele banken duurt alles wat langer, dus ook je aanvraag voor een rekening. Tenzij je dagelijks met grote hoeveelheden cash geld te maken hebt, zoek je dus gewoon een online bank op. Deze worden ook wel neo bank, internet bank of digitale bank genoemd. De link bovenin dit artikel helpt je verder.Back to top button