Gratis Doortrappen fietsclinics voor 60-plussers in Uithuizen / Uithuizermeeden

Uithuizen – Veilig en met plezier blijven fietsen tot je 100ste is belangrijk. Fietsen heeft namelijk veel voordelen, ook voor ouderen. Maar een fietsongeval zit in een klein hoekje. Er gebeuren nog veel ongelukken als gevolg van onveilig fietsgedrag. Om ervoor te zorgen dat mensen veilig kunnen blijven fietsen, worden er gratis Doortrappen fietsclinics voor 60-plussers georganiseerd op maandagmorgen 4 april in Uithuizen en op woensdagmorgen 6 april in Uithuizermeeden. Clinics over fit en veilig blijven fietsen, met praktische tips en oefeningen.

Veilig en met plezier blijven Doortrappen tot je 100ste
(Mede) door te fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ze fietsen dan ook graag, en willen dit het liefst blijven doen, maar zijn tegelijkertijd ook kwetsbaar in het verkeer. Gelukkig kan iemand, met wat simpele maatregelen en oplossingen, vaak nog jarenlang veilig én met plezier doortrappen. Het programma Doortrappen helpt hierbij en heeft de ambitie om ouderen zo lang mogelijk veilig te laten fietsen.

Doortrappen Fietsclinic voor 60-plussers
Tijdens de gratis fietsclinics geven ervaren instructeurs voorlichting over fit en veilig blijven fietsen. Er is aandacht voor fietsvaardigheid (reactiesnelheid, zicht en een goede balans) en deelnemers doen oefeningen met de eigen fiets. Aan de deelnemers met een ebike geven de instructeurs tips over het kiezen van de juiste ondersteuning en versnelling. De clinics zijn gericht op zowel stadsfietsen, ebikes en driewielfietsen. Het is de bedoeling dat iedere deelnemer de eigen fiets meeneemt.

Aanmelden en locatie
De clinic in Uithuizen vindt plaats op 4 april van 09.30 -.12.00 uur in het Jongerencentrum Express, Sportlaan 6 in Uithuizen. De clinic in Uithuizermeeden vindt plaats op 6 april van 09.30-12.00 uur in Sporthal Scherphorn, Tjarietweg 2, 9982 BZ Uithuizermeeden. Deelname is gratis.

Aanmelden kan bij Willemijn Homan, buurtwerker Mensenwerk Het Hogeland: w.homan@mensenwerkhogeland.nl / 06-30286380

Voor meer informatie en vragen over de fietsclinic kan contact opgenomen worden met fietsdocent Tekla Scholtens, tghm.scholtens@gmail.com / 0619608690.Back to top button