Vrijwilligers nestkastenproject gemeente Slochteren vieren jubileum

Slochteren – De afgelopen 10 jaren beheerden meer dan 50 vrijwilligers, van jong tot oud, bijna 400 nestkasten en vleermuiskasten in het openbaar groen van de gemeente Slochteren. Op diverse plaatsen in het groen zijn nestkasten opgehangen voor onder andere koolmezen, pimpelmezen, vliegenvangers, boomkruipers, roodstaarten en uilen. Het project is zeer succesvol.

De vrijwilligers beheren en monitoren de nestkasten. Jaarlijks worden de vrijwilligers in gezamenlijkheid bijgepraat over de broedresultaten van het afgelopen jaar, opgeluisterd met indrukwekkende presentaties van onder andere de Ransuilenwerkgroep Groningen, Werkgroep Grauwe Kiekendief, Kerkuilenwerkgroep, Rinus Dillerop (Dillerop Natuuradvies) en de bekende bioloog Jan Doevendans.

Afgelopen week vond de evaluatie van 2016 plaats. Dit keer verzorgde gastspreker Leon Luijten van Staatbosbeheer een zeer boeiende presentatie over de natuur in ’t Roegwold. Vol passie vertelde de boswachter over de inrichting van dit door mensenhand aangelegd en onderhouden natuur in Slochteren en de bijzondere ontwikkeling van flora en fauna in dit gebied in de afgelopen jaren.

Onder de vrijwilligers is een fotowedstrijd georganiseerd: ‘Tuinvogels voor de lens’. Uit vele prachtige inzendingen is Johnny Kuiper uit Tjuchem tot winnaar uitgeroepen, met een prachtige foto van een Pestvogel die zich tegoed doet aan de bessen van de Gelderse roos.Back to top button