Lidl vestiging in Delfzijl wil verhuizen naar terrein steenfabriek

Delfzijl – De vestiging van supermarktketen Lidl in Delfzijl heeft plannen om te verhuizen naar het terrein van steenfabriek Hijlkema aan de Weg naar Den Dam. De huidige locatie van de supermarkt, aan het Vennenplein, moet verdwijnen in verband met de sloop van de Vennenflat en de herontwikkeling van het gebied.

De gemeente Delfzijl is al lang in gesprek met ondernemers onder de Vennenflat die moeten verhuizen. Enkele zijn al verhuisd naar andere panden binnen het kernwinkelgebied van Delfzijl, andere ondernemers zijn nog in gesprek met de gemeente. Echter, vind de Lidl dat er niet genoeg parkeerruimte overblijft na de herontwikkeling van het Vennenplein. Daarom is de supermarktketen buiten het kernwinkelgebied gaan kijken.

De gemeente Delfzijl heeft inmiddels een aanvraag voor een omgevingsvergunning door de Lidl ontvangen. Het bestemmingsplan van het steenfabriek terrein staat detailhandel momenteel niet toe. De gemeente zegt toe de aanvraag zeer serieus te bekijken. Echter, ziet de gemeente de Lidl liever in het kernwinkelgebied blijven.

Het is onbekend of de Lidl de steenfabriek wil behouden en verbouwen, of een compleet nieuwe supermarkt op de locatie wil neerzetten.

Back to top button