Vrij koel weekend met enkele buien

Nederland – Het weekend begint zaterdagochtend met veel bewolking en enkele buien. In de middag verdwijnen in het westen de meeste buien en schijnt af en toe de zon. Zondag heeft vooral de oostelijke helft met enkele buien te maken en is het in het westen prima weer met aan de kust de meeste zon. Met 18 tot 20 graden is het een graadje koeler dan de normaal voor eind augustus.

Uitgestrekte wolkenvelden trekken zaterdagochtend over het land en daarbij komen ook enkele buien voor. Wie een bui treft hoeft zijn dag er niet door te laten bederven, want het grootste deel van de tijd is het droog. De provincies in het westen en noordwesten hebben in de middag te maken met een afnemende buienkans en daarbij kan af en toe de zon schijnen. Deze tijd van het jaar is het met wat zon al snel lekker weer. Met zonkracht 5 in de middag kun je met 20 tot 40 minuten zon verbranden. In de rest van het land kunnen ook in de middag een paar buien ontstaan met de grootste kans in het oosten. Er zijn ook droge perioden waarin de zon even schijnt. Het wordt 18 graden aan de kust tot 20 graden in het binnenland.

Dagje strand: niet warm, wel lekker weer
Zondag is het weer vergelijkbaar met zaterdag. In het westen blijft het op verschillende plaatsen geheel droog, maar verder naar het oosten komen wel enkele buien voor. Er zijn vrij veel stapelwolken en vooral in het westen en noordwesten laat de zon zich regelmatig zien. De meeste zon kunnen we aan zee verwachten.

Met een middagtemperatuur van 18 graden en een matige noordenwind is het niet ideaal weer om te zonnen op het strand. Wel is het zalig weer voor een lekkere strandwandeling. Er kan ook best gezwommen worden. Het zeewater is met een graad of 18 even warm als de buitenlucht, maar na het zwemmen is het natuurlijk wel fris. Landinwaarts wordt het 19 à 20 graden en daarmee is het iets koeler dan het gemiddeld eind augustus is.

Back to top button