Vrachtwagen in lichterlaaie naast boerenschuur in Appingedam

Appingedam – Aan de Eilandweg in Appingedam heeft vrijdagavond rond acht uur een vrachtwagen, na het lossen van zaagsel, vlam gevat. De brand dreigde over te slaan naar een schuur waarin landbouwmachines, zaagsel en stro zijn opgeslagen. Omdat de boerderij in een zogenaamd ‘witte vlekken plan’ gebied ligt, buitengebied waar bluswater lastig te bereiken is, werden naast de brandweerauto’s van Appingedam en Delfzijl ook de dompelpomp uit Groningen opgeroepen.

De dompelpomp in Groningen kan watertoevoer regelen vanaf open water over een afstand van 3000 meter. Het kost echter enige tijd op dit transport op te bouwen, vandaar dat de officier van dienst samen met de bevelvoerder en de meldkamer besloot om een ander, sneller systeem te kiezen. Door nog een blusploeg bij te alarmeren, namelijk Siddeburen konden twee brandweerauto’s te laten pendelen met water vanaf de brandkraan op het industrieterrein Fivelpoort. De derde brandweerauto kon zo de brand blussen.

Uiteindelijk lukte het om de brand te beperken tot de vrachtwagen. Een combinatie van schuim en water heeft het vuur gedoofd en ervoor gezorgd dat de directe omgeving gespaard bleef. De chauffeur van de vrachtwagen en het personeel van de boerderij zijn ongedeerd gebleven. Ook zijn er geen dieren bij de brand betrokken geweest. Rond tien uur kon de brandweer de spullen weer inpakken.
[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”432″]


Back to top button