Voorronde Open Nederlands Kampioenschap Poker in Delfzijl

Delfzijl – Op 27 maart is Café Centrum in Delfzijl de locatie voor een voorronde van het 2e seizoen van het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONK Poker). Verspreid over heel Nederland worden er 150 voorrondes gespeeld waar spelers zich kunnen plaatsen voor de grote landelijke finale. Ook in de gemeente Delfzijl kunnen pokerliefhebbers een gooi doen naar de titel: ‘Pokerkampioen van Nederland 2016’.

Café Centrum wordt omgetoverd tot een ware pokerroom met professionele pokertafels, chips en kaarten. Daarnaast is er een toernooidirecteur die zorgt dat alles goed verloopt. De winnaar van deze voorronde mag een jaar lang de titel Poker Kampioen van de gemeente Delfzijl dragen, krijgt een mooie beker en kwalificeert zich direct voor de landelijke finale. Daarnaast gaat de beste 5% door naar de semifinale. Het Pokerkampioenschap zet vooral in op de het spelplezier bij poker.

Het Open Nederlands Kampioenschap Poker is het grootste en leukste pokerkampioenschap van Nederland, waar elke pokerliefhebber aan mee kan doen. “De missie van het ONK Poker is om alle recreatieve pokeraars in Nederland de kans te geven om deel te nemen aan een professioneel en legaal georganiseerd pokerevenement”, verteld organisator Mathijs Jonkers. “Vorig jaar deden  al ruim 5.000 pokeraars mee. Dit jaar verwachten we het dubbele aantal deelnemers.”

Laagdrempelig toernooi
Iedereen die mee wil doen, kan zich via de website www.onkpoker.nl inschrijven. Voor slechts €12,50 kan iedereen van 18 jaar of ouder meedoen aan het kampioenschap.

“Door mee te doen, krijgen zij niet alleen de kans om een gooi te doen naar de titel Pokerkampioen van Nederland, maar ook de kans om een leuk, laagdrempelig toernooi te spelen”, vervolgt Jonkers. “Er wordt dus niet om geld gespeeld, maar puur om de eer. We willen poker naar de mensen toebrengen en we zijn blij dat de pokeraars in de gemeente Delfzijl kunnen meedoen. Wat is er nou leuker dan legaal pokeren in je eigen regio?” De voorronde in Delfzijl begint om 15.00 uur.

Back to top button