Vijfde editie van de Eemsdelta Expo is van start gegaan

Appingedam – Burgemeester Rika Pot heeft woensdagmiddag met het luiden van de bel de vijfde editie van de Eemsdelta Expo geopend. De ‘Eemsdelta Expo’ is een professionele vakbeurs waar het (noord-) Groningse bedrijfsleven wederom laat zien wat het allemaal te bieden heeft en wat in deze in economisch opzicht snel groeiende regio de nieuwe ontwikkelingen en kansen zijn. De beurs wordt word dit jaar gehouden op Bedrijvenpark Fivelpoort te Appingedam en is vandaag ( donderdag 16 juni nog tot 18:00 uur te bezoeken).

Het is dit jaar de 5e keer dat de vakbeurs in het hart van een economisch zéér sterk groeiende regio wordt georganiseerd. De combinatie van een gevarieerde professionele vakbeurs en een seminar blijkt een formule die aanslaat. Het aantal beursdeelnemers steeg jaarlijks met ruim 20%.

Boeken Eemsdelta in beeld en Eemsdelta in kleur aangeboden
Tijdens de beurs ontving wethouder Annalies Usmany van de gemeente Appingedam de eerste exemplaren van twee nieuwe boeken ‘Eemsdelta in beeld’ en ‘Eemsdelta in kleur’. Mevrouw Usmany is hiervoor gevraagd vanuit haar rol als voorzitter van de stuurgroep toerisme en recreatie in de regio.

‘Eemsdelta in beeld’ beschrijft de economische ontwikkelingen in het Eemsdeltagebied, onder andere in de Eemshaven en Delfzijl. De laatste jaren is voor meer dan 6 miljard euro in de regio geïnvesteerd. Ook de toeristische en historische waarde van dit mooie gebied komt uitgebreid aan de orde in tekst en vooral beeld.

Fotograaf Koos Boertjens legt al sinds 2003 de vooruitgang en schoonheid van de Eemsdelta in foto’s vast. Om de jonge generatie te betrekken bij dit gebied heeft Uitgeverij Boertjens & Kroes het Kleurboek ‘Eemsdelta in kleur’ laten maken door de Spaanse kunstenaar Fran Cózar. Met 21 tekeningen, gebaseerd op foto’s van Koos Boertjens, van enkele locaties in de Eemsdelta en van het evenement DelfSail raakt jong en oud bekend met dit gebied.

Speciaal voor het evenement DelfSail 2016 kan iedereen zijn mooiste kleurplaat uit dit boek inleveren bij Uitgeverij Boertjens & Kroes in Groningen. De mooiste inzending wordt beloond met een rondvlucht boven de Eemsdelta, samen met fotograaf Koos Boertjens. De uiterste inleverdatum is 1 augustus 2016.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”713″]

Back to top button