Bibliotheek op school in Woldendorp feestelijk geopend

Woldendorp – Woensdag opende wethouder Jan Menninga de ‘Bibliotheek op school’ in Woldendorp. Dit gebeurde in het bijzijn van alle leerlingen van OBS de Woldrakkers en de peuters van het Hummelhoes. De ruimte, die voorheen als speellokaal en opslagruimte werd gebruikt, is omgetoverd tot een professionele bibliotheek, speciaal ingericht voor kinderen.

Ruim 2000 titels zetten aan tot lezen of op een andere manier bezig zijn met taal
De ‘Bibliotheek op school’ is een aanpak waarin scholen samen met Biblionet structureel samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen. Mevrouw Duut, schooldirecteur van OBS de Woldrakkers: “Het afgelopen schooljaar hebben, leerlingen, ouders, dorpsbewoners, Biblionet, Kids2b en OBS de Woldrakkers de krachten gebundeld om een ‘Bibliotheek op school’ te realiseren. Met de inrichting van de ruimte een actuele boekencollectie van ruim 2000 titels lokken we kinderen uit tot lezen. Tevens zal het lokaal voor diverse taalactiviteiten worden gebruikt, zowel onder als buiten schooltijd”.

Gemeente geeft extra subsidie voor onder ander speciale boeken en Ipads
Tijdens de opening liet de wethouder de school weten dat het college van de gemeente net de dag ervoor besloten had de school extra subsidie te geven om de ‘Bibliotheek op school’ aan te vullen met speciale lettertype boeken voor dyslectici, Ipads en (digitale) voorleesmaterialen. Taal- en leesbevordering staan voor de gemeente Delfzijl namelijk hoog op de agenda. “En zeker ouders die voorlezen hebben daarbij een cruciale rol”, aldus de wethouder. “Kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen, zijn later gemotiveerd om zelf te leren lezen. Ze blijken bovendien taalvaardiger te zijn, teksten beter te begrijpen en hebben meer succes op school dan kinderen die niet of heel weinig zijn voorgelezen.”

Back to top button