Succesvolle start Verbindende Kunst tijdens Festival OVERdeVLOED

Termunten/Termunterzijl – Verbindende kunst is een project ontstaan vanuit Festival OVERdeVLOED en is gestart op 4 juni. Het project loopt het hele jaar (en daarna) door. Het bestaat uit 5 figuren van mdf die men zo mooi mogelijk kan versieren. Er is ook een kleurplaat verkrijgbaar. De figuren (boot, schelp, vis, vogel en zeehond) zijn onlosmakelijk verbonden met Termunten/Termunterzijl en verbinden alle markante plekjes in deze mooie dorpen.

Zaterdag 4 juni kon men tijdens het festival in de tent van Verbindende Kunst zelf een kleurplaat of mdf-figuur versieren. Velen maakten daarvan gebruik en waren ijverig bezig om er iets moois van te maken. Scholieren van OBS De Munte hadden de hele maand mei al de gelegenheid gekregen om de kleurplaat in te kleuren en in te leveren. De kleurplaten hingen langs alle wanden van de tent en de mdf figuurtjes konden worden opgehangen aan dezelfde figuren in een groot formaat. Deze kwamen goed vol te hangen.

De juryleden bestaande uit Frederique Bijl (Dichter bij Kunst), Hilde van Ree (Groninger Huis) en Gerda Degenhart (Gemeente Delfzijl) hadden er een behoorlijke klus aan om per categorie de allermooiste uit te kiezen. In enkele categorieën waren maar weinig kunstwerken ingeleverd, in andere categorieën juist heel veel. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door de ondernemers in Termunten/Termunterzijl. De prijswinnaars hebben inmiddels hun prijs in ontvangst genomen.

Omdat Verbindende Kunst het hele jaar door blijft lopen, met dit jaar een 2e prijsuitreiking op 3 september tijdens Bootje Zaail’n in Termunterzijl en volgend jaar weer, namen ook veel creatievelingen mdf-figuren of kleurplaten mee naar huis. Setjes van 5 mdf figuren en de kleurplaten zijn vanaf nu verkrijgbaar en kunnen weer ingeleverd worden bij de deelnemende ondernemers in Termunten/Termunterzijl, herkenbaar aan de deurposter. Ook bij Handmade by Annette, Landstraat 44 in Delfzijl zijn de setjes verkrijgbaar. Annette Feijen is de ontwerpster van Verbindende Kunst.

Back to top button