12.8 C
Delfzijl
16 juni 2021 08:47

Vier Groninger kerken doen mee aan het tweede seizoen Grootste Museum van Nederland

spot_img

Krewerd – Het Grootste Museum van Nederland, het initiatief van Museum Catharijneconvent, is het tweede seizoen ingegaan. Het eerste seizoen bleek een schot in de roos en ook onze vier Groninger kerken mochten veel bezoekers ontvangen en we hopen deze trend uiteraard voort te zetten. Vanaf het nieuwe seizoen zijn de kijkkaarten (de informatiebladen) in onze vier deelnemende kerken niet alleen beschikbaar in het Nederlands en Duits, maar ook in het Engels. Dus: mocht je gasten uit het buitenland krijgen, dan kun je vanaf nu nog beter terecht in de SOGK-kerken van Midwolde, Pieterburen, Middelstum en Krewerd.

Zoals gezegd, zijn vier kerken van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) onderdeel van dit GMvNL. De Adelskerk van Midwolde met het marmeren beeldhouwwerk van Europese allure, de Petruskerk van Pieterburen met het prachtige houtsnijwerk, de Sint-Hippolytuskerk met de kleurrijke gewelfschilderingen en de Mariakerk in Krewerd met een van de oudste, bespeelbare orgels van Nederland. Vier kerken in Groningen die je gezien moet hebben en die dagelijks geopend zijn, u bent van harte welkom.

Met vier kerken is Groningen goed vertegenwoordigd in dit landelijke project. Dit is niet zomaar een willekeurige keuze, deze kerken komen voor in de monumentale publicatie: Kerkinterieurs in Nederland, waarin honderd beeldbepalende kerkinterieurs worden belicht. Museum Catharijneconvent, elf kerken en twee synagogen staan aan de basis van dit bijzondere project. De verborgen topkunst van Nederland wordt zo toegankelijk gemaakt voor iedereen en met elkaar vormen ze het Grootste Museum van Nederland.

Begin 2018 sloten zich nog twee ‘musea’ aan, namelijk De Munsterkerk in Roermond en de Nieuwe Bavo, de kathedrale basiliek in Haarlem. Hiermee is het aantal locaties (inclusief onze vier Groninger kerken op vijftien gekomen.

Het Grootste Museum van Nederland is een initiatief van Museum Catharijneconvent en wordt mogelijk gemaakt door de spelers van de BankGiro Loterij. Kijk voor de deelnemende locaties op www.grootstemuseum.nl.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
AutoAuto
KlussenKlussen
TuinTuin
DierDier

Populaire berichten