fbpx
maandag 29 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Versterkingswerkzaamheden aan de Naterij- en Oldiekflat in Delfzijl officieel afgerond

Delfzijl – Woensdagmiddag werden de versterkingswerkzaamheden aan de Naterij- en Oldiekflat in Delfzijl officieel afgerond

Tijdens een korte bijeenkomst bij de Oldiekflat ontving een vertegenwoordiging van de bewoners een bedankje voor hun geduld tijdens de versterkingsmaatregelen. Peter Spijkerman, algemeen directeur Nationaal Coördinator Groningen, Annalies Usmany-Dallinga, wethouder gemeente Eemsdelta, Anita Tijsma, directeur Acantus en Fokke Ophuis, directeur Plegt-Vos waren bij de bijeenkomst aanwezig om de bewoners persoonlijk te bedanken voor hun medewerking en geduld.

Werkzaamheden
De versterkingswerkzaamheden aan de twee flats waren noodzakelijk, omdat uit de opname (inspectie) van de flats bleek dat ze niet aardbevingsbestendig waren. De hoofddraagconstructie van beide flats was veilig, maar een aantal niet-dragende gebouwelementen moest beter vastgezet worden. De versterking van de flats vond plaats aan de buitenzijde van de flats én in de appartementen zelf. De werkzaamheden bestonden onder meer uit het vastzetten van de binnenwanden aan het plafond en het verbeteren van de bevestiging van de balkonen galerijplaten. De werkzaamheden zijn in november 2020 gestart en werden uitgevoerd door bouwbedrijf Plegt-Vos.

Corona
In overleg met en op verzoek van de bewoners zijn de werkzaamheden in februari 2021 tijdelijk volledig stilgelegd in verband met het coronavirus. Op 1 juni 2021 werden de werkzaamheden weer hervat. De werkzaamheden zijn in september afgerond.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,328VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer