Vernieuwde Hooilandseweg bij Roodeschool en Oosteinde geopend

Sint 2023Sint 2023

Roodeschool – Op maandag 9 december is de vernieuwde Hooilandseweg tussen Roodeschool en Oosteinde officieel geopend door gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk van de provincie Groningen en wethouder Eltjo Dijkhuis van de gemeente Het Hogeland.

De feestelijke opening vond plaats in Oosteinde, waar zij in een oldtimer – een A-Ford uit 1931 – door een foto van de oude situatie de nieuwe Hooilandseweg opreden. De auto is eigendom van een van de inwoners van Roodeschool: de heer G. Zwart. Hij kocht de auto in 1982 en restaureerde hem volledig. Aansluitend op de opening was er voor inwoners van Roodeschool en Oosteinde een feestelijke bijeenkomst in dorpshuis ‘Ons Huis’.

De vernieuwde Hooilandseweg is verkeersveiliger en verbetert ook de uitstraling van de aanliggende dorpen Roodeschool en Oostereinde. Er is meer groen en ruimte voor fietsers en voetgangers. De komende weken worden de laatste afrondende werkzaamheden uitgevoerd.

Sinds mei van dit jaar is er gewerkt aan de Hooilandseweg. Hier ging een lange voorbereiding aan vooraf. Het project kostte ruim drie miljoen euro en is door de provincie Groningen en de gemeente Eemsmond/Het Hogeland gezamenlijk uitgevoerd.

Verantwoordelijk wethouder Eltjo Dijkhuis feliciteerde Roodeschool en Oosteinde met de nieuwe weg die hij ‘een aanwinst en een visitekaartje’ voor beide dorpen noemde. “De, wat wel genoemd wordt, ‘lelijkste dorpsstraat van Nederland’ is opgefleurd en de verkeersveiligheid heeft een flinke oppepper gekregen”, stelde Dijkhuis.

Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk: “Dat ben ik roerend met wethouder Dijkhuis eens! En kijk eens wat we samen kunnen bereiken. En met samen bedoel ik natuurlijk ook met de dorpen en hun inwoners”.

Beide dorpen kregen maandag ook een cadeau aangeboden van de provincie en de gemeente:  hout waarvan de dorpsbewoners marktkramen kunnen maken. Het hout is geleverd door een bedrijf uit Roodeschool.

Back to top button